Wellens: "Alles moet wijken voor de geboorte van mijn kind"

Wellens: Alles moet wijken voor de geboorte van mijn kind

Wellens: "Alles moet wijken voor de geboorte van mijn kind"

Print
Veldrijder Bart Wellens zal de komende weken met gemengde gevoelens aan de start van elke wedstrijd verschijnen. Zijn vriendin, Lentel, is namelijk hoogzwanger. De geboorte van hun eerste kindje is uitgerekend voor 15 januari, amper een week van het Belgische kampioenschap in Ruddervoorde vandaan. "Ik wil de bevalling absoluut niet missen."

Bart en Lentel, die in de zomer elkaar het ja-woord gaven, kregen twee maanden geleden met een klein drama af te rekenen. Lentel moest toen plots naar het ziekenhuis. "Ik was op dat moment net een koers aan het rijden in Oudenaarde", vertelt Bart Wellens aan Story. "Ik ben na de afloop onmiddelijk naar haar toe gereden. Als je dan met de camper maar 90 per uur mag, duurt de rit echt wel lang."

"Vermits ik de andere dag weer een wedstrijd had, moest ik mijn kleren nog wassen en op de rollen rijden. Maar dat moest wijken. Ik ben tot half één 's nachts bij haar gebleven. Ook de dagen daarna bleef ik bij haar. Even hadden we toch wel gevreesd voor het leven van het kindje."

Welke koers dan ook

Op de vraag wat hij doet, moest Lentel bevallen tijdens de wedstrijd, zegt hij: "Ik wil de bevalling absoluut niet missen. Alles moet wijken voor de geboorte van ons kind, ook al rij ik op dat moment een belangrijke wedstrijd. Mijn verzorgers weten dat ze me moeten verwittigen als de weeën begonnen zijn. Vanaf nu is mijn 'gewone' wagen bij elke wedstrijd ter plaatse? Als het dan zover is, hoef ik niet met de camper te rijden."

Of hij hoopt op een jongetje dat hem kan opvolgen. "Een jongen of meisje: dat maakt ons niet uit. Eerst wilden we het geslacht niet weten, maar nu kennen we het wel omdat het praktisch was toen Lentel zwangerschapsproblemen had.

MEEST RECENT