Kinderen Martens offerden Disney op voor camera's

Kinderen Martens offerden Disney op voor camera's

Kinderen Martens offerden Disney op voor camera's

Print
Oud-premier Wilfried Martens zat op het ogenblik dat het koninklijk paleis hem opbelde, samen met zijn vrouw Miet Smet en zijn drie kinderen in Disneyland Parijs. Simon (7), Sophie en Sara (10) vonden het helemaal niet erg om halsoverkop naar Laken te vertrekken want dan zouden ze op televisie komen.

De politieke tortelduifjes stonden net aan te schuiven voor de attractie Tower of Terror toen koning Albert de hulp van Martens wou inroepen. Miet Smet: "Die attractie hebben we nog gedaan. Daarna ging het richting Belvédère."

Toen de auto van Martens aan de poorten van het kasteel arriveerde, met Miet Smet aan het stuur, lukten de kinderen in hun opzet. De camera's van alle nationale televisiezenders registreerden hoe de kinderen zwaaiden naar de lenzen. Miet Smet zei achteraf dat de kinderen het politieke avontuur 'erg spannend' vonden.

Miet Smet, die haar echtgenoot na het gesprek met de koning opnieuw oppikte, verklapte aan Radio 2 dinsdag wat er bij Kerst op het programma staat. "Kerstavond wordt traditioneel bij mij gevierd. Ik kook", verklapte ze.

.

Nu in het nieuws