42-jarige man uit Turnhout slachtoffer van eermoord

Het bloedige tafereel dat zich zondagavond afspeelde op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen, was een eremoord. Een 18-jarige uit Borgerhout sneed er de keel over van een 42-jarige getrouwde man uit Turnhout. Die laatste had een relatie met de 17-jarige zus van de dader. De jongeman uit Borgerhout werd maandag aangehouden.

“De twee mannen kregen ruzie”, vertelt Angelika Karqewska over wat zich zondagavond afspeelde op de hoek van de Franklin Rooseveltplaats met de Anneessensstraat in Antwerpen. Zij is zelf moslima en werkt aan de Anneessensstraat. “Het ging over de zus van de ene en over wat de andere met die zus had gedaan. Het kwam tot een vechtpartij en die leidde tot de moord.”

De dader was net gevlucht door op bus 410 richting Turnhout te springen, toen Niels Raeymaekers (17) uit Ranst de bus naar huis wilde nemen na een dagje Antwerpen. “Ik zag nog hoe het slachtoffer zwaar bloedend die auto weer instapte. Zoiets hoop ik nooit meer te moeten zien.”

Ter plaatse

De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse, maar alle medische hulp kwam te laat. Het 42-jarige allochtone slachtoffer, een getrouwde man uit Turnhout, overleed ter plaatse. De dader had hem met een mes de keel overgesneden. De moordenaar bleef niet lang uit handen van de politie. Amper zeven minuten na zijn vlucht werd hij van de bus 410 geplukt. Het ging om een 18-jarige allochtoon uit Borgerhout.

”Hij werd maandag voor de onderzoeksrechter geleid”, zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers. “Hij legde nog geen sluitende bekentenissen af, maar het motief voor de moord situeert zich mogelijk in de familiale sfeer.” Meer kon ze niet kwijt.

Zus getuigt

Feit is dat het 42-jarige slachtoffer een relatie had met de 17-jarige zus van de 18-jarige dader. Die was daar duidelijk niet mee gediend. Meer zelfs, de zus in kwestie was zondagavond getuige, want ze vergezelde haar vriend. Samen zaten ze in de Opel Astra van het slachtoffer. Dat voertuig werd na de moord getakeld voor sporenonderzoek.

Nadat de Turnhoutenaar de keel was overgesneden, sloeg het meisje op de vlucht. Zij werd maandag al gehoord door de politie. Haar broer werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Hij verschijnt allicht vrijdag voor de raadkamer. Die beslist dan of zijn aanhouding met een maand wordt verlengd of niet

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio