Stefan Schumacher eist plaats op bij Quick.Step

Stefan Schumacher, tijdens de Tour betrapt op het gebruik van cera, blijft erbij: in 2009 koerst hij in het shirt van Quick.Step - Innergetic. In de Duitse krant ’Sonntag Aktuell’ maakte hij duidelijk dat hij vorige week bij de Duitse wielerfederatie zijn licentie voor komend seizoen aanvroeg.

kscherpenberg

Dat kan volgens hemzelf geen probleem zijn: ”Er loopt geen enkele procedure tegen mij.” Als die licentie er komt, eist hij zijn plaats op bij zijn nieuwe team. ”Ik ga ervan uit dat Patrick Lefevere het ondertekende contract respecteert.”

Verbroken

Dat wordt een ander paar mouwen. Nadat Schumacher was betrapt, liet de manager van Quick. Step weten dat hij dat contract als verbroken beschouwt. Daar blijft hij ook vandaag bij. ”Ik begrijp het Franse antidopingagentschap AFLD niet. Vorige week werden Riccò, Kohl en Duenas opgeroepen voor hun positieve testen in de Tour. Waarom ook Schumacher niet? De zaak blijft dus maar aanslepen. Maar is dat mijn probleem? Nee, toch?”, vraagt Lefevere zich luidop af. ”Het contract dat Schumacher met mij afsloot, loopt pas vanaf 1 januari. Nog twee weken te gaan dus. In die periode kan nog veel gebeuren. Schumacher won in veertien dagen tijd twee ritten in de Tour.”

Meer sportnieuws