Belg brein achter populairste spel voor iPhone

Belg brein achter populairste spel voor iPhone

Belg brein achter populairste spel voor iPhone

Print
Meer dan 3 miljoen keer al is Tap Tap Revenge gedownload, en het is daarmee het populairste van alle gratis spelletjes voor de iPhone van Apple. Achter het spel zit een Belg: Bart Decrem. Hij woont al twintig jaar in Silicon Valley in Californië, het hart van de Amerikaanse computerindustrie. Hij heeft er nu zijn vierde bedrijfje, Tapulous.

Het succes van de iPhone zet veel bedrijfjes ertoe aan toepassingen te ontwikkelen. Een daarvan is het muziekspelletje Tap Tap Revenge. In navolging van Guitar Hero of Dance Dance Revolution test het de ritmische reflexen van de spelers. Punten verdien je door op het scherm te tikken op het ritme van de muziek. Dat slaat zo aan, dat het spel sinds zijn lancering in juli al meer dan 3 miljoen keer is gedownload. Het is daarmee het populairste spel dat al voor de iPhone is ontwikkeld.

Tap Tap Revenge is het werk van Tapulous, het bedrijfje van de Vlaming Bart Decrem. Na zijn studies rechten aan de Stanford-universiteit in Californië besloot hij zijn geluk te proberen in de computerwereld. Hij ontwierp eerst het digitale programma Plugged-In, dat lof kreeg van president Bill Clinton. Daarna richtte hij het bedrijfje Eazel op, dat het opensource-programma Linux eenvoudiger wilde maken.

Firefox

Vervolgens werkte hij twee jaar in Zuid-Korea. Na zijn terugkeer naar de VS werkte hij mee aan de ontwikkeling van de webbrowser Firefox voor Mozilla. Daarna begon hij weer een eigen bedrijfje, Flock, dat een browser ontwikkelde die mensen toestaat in contact te komen met vrienden. Begin dit jaar stampte hij Tapulous uit de grond. Momenteel werken er acht mensen. Zij zoeken nog medewerkers, waaronder rockmuzikanten, om meer toepassingen te bedenken.

MEEST RECENT