Luxeappartementen verkocht voor sociale huisvesting

Luxeappartementen verkocht voor sociale huisvesting

Luxeappartementen verkocht voor sociale huisvesting

Print
Mol - De Molse Bouwmaatschappij, die sociale huisvesting aanbiedt, heeft begin deze maand meer dan de helft van een luxewoonproject in Mol gekocht. In één klap veranderen 19 van de 36 appartementen van eigenaar, voor zo’n 10% onder de oorspronkelijke prijs. De overige 17 eigenaars voelen zich bedrogen.

De Molse Bouwmaatschappij redde een projectontwikkelaar uit de nood door alle niet-verkochte luxeappartementen van residentie De Watertoren aan te kopen. Degenen die al een appartement op de Postelarenweg in Mol hadden gekocht, voelen zich bedrogen. Het zijn vooral senioren die er resideren. Zij vrezen niet alleen dat het gedaan is met hun rust, maar ook dat hun appartement fors in waarde gaat dalen.

“We hebben er bewust voor gekozen om niet in een sociale wijk te wonen”, verklaren enkele bewoners. Sommige van hen verkochten hun hebben en houden om zich een luxueus appartement te kunnen aanschaffen voor een bedrag tussen 200.000 en 400.000 euro. Juridische stappen “We hebben geen probleem met sociale woningen, maar de overheid zelf zegt dat niet meer dan acht procent woningen of kavels in een project gereserveerd moet worden voor de sociale sector. Bovendien zijn de appartementen totaal ongeschikt om gezinnen met kinderen te huisvesten”, klinkt het. De bewoners bundelen de krachten en overwegen juridische stappen.

Daling waarde

“Ik heb al drie gelijkaardige aanbiedingen omdat de projectontwikkelaars hun appartementen niet meer aan de straatstenen kwijtgeraken”, reageert Eric Schoofs, directeur van de bouwmaatschappij. Hij betaalde ongeveer 10 procent minder dan de huidige kopers en Schoofs ziet daar geen probleem in. “De bewoners reageren verbitterd, maar als ze hun appartement opnieuw op de markt brengen, zullen ze snel vaststellen dat de waarde al is gedaald. Dat heeft niets te maken met de aanwezigheid van sociale woningen, maar alles met de huidige crisis.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio