Koningin Paola charmeert Belgen met witte Fiat 500

Koningin Paola charmeert Belgen met witte Fiat 500

Koningin Paola charmeert Belgen met witte Fiat 500

Print
Paola heeft de harten van de Belgen gestolen door zondagavond kasteel Belvédère te verlaten in een kleine, witte Fiat 500. “De koningin rijdt met Fiat uit liefde voor haar land”, zegt royaltywatcher Kathy Pauwels. “En ze heeft die liefde doorgegeven aan Astrid: die rijdt met een Lancia Break.”

“Die Fiat 500 is persoonlijk bezit van Paola”, weet Kathy Pauwels. “Dat ze met Fiat rijdt, is natuurlijk niet toevallig. De koningin is een chauvinistische vrouw. Zo kleedt ze haar huis bijvoorbeeld ook vaak in met Italiaans design.”

Ex-royaltywatcher Pol Van Den Driessche spreekt van een “charmeoffensief”. “Ik vind het ook opvallend dat ze zich verplaatste zonder enige vorm van beveiliging. Dat zien we niet vaak.”

Toyota

Het is heel moeilijk om een totaalbeeld te krijgen van het wagenpark van de koninklijke familie, stelt Pauwels. “De koninklijke familie heeft vier automerken als hofleverancier: Mercedes, BMW, Toyota en D’Ieteren, dat vroeger de koninklijke koetsen maakte. De wagens van BMW en Mercedes worden vooral gebruikt voor officiële gebeurtenissen.

Wie bij de koninklijke familie met Toyota rondrijdt, is mij niet duidelijk (lacht). Misschien zijn die voor het personeel.” Daarnaast hebben de leden van de koninklijke familie nog een aantal auto’s, louter voor eigen gebruik. “Maar ze wisselen vaak van wagen. Laurent bijvoorbeeld mag van Mercedes elk nieuw model uittesten.”

Wat Pauwels opvalt, is dat de koninklijke familie nog maar weinig te zien is in dure wagens. “Vooral Laurent bezuinigt, sinds hij kritiek oogstte door met zijn Porsche het domein van Laken binnen te scheuren. Herinner u zijn charmeoffensief daarna toen hij als kerstman in een Smartje rondreed. Of hij zijn dure wagens nog heeft, is onduidelijk.”

Liefde voor Italië

“Maar ook Filip en Mathilde en Astrid en Lorenz rijden rond met een doorsnee gezinswagen. Astrid rijdt met een Lancia Break, ook een Italiaans merk. Paola heeft de liefde voor haar land dus doorgegeven.”

Nu in het nieuws