Brusselse Beurs nacht lang in de ban van gijzeling

Print

Brusselse Beurs nacht lang in de ban van gijzeling

De Brusselse Beurs was vannacht het toneel van een tigerkidnapping. De politie had de hele buurt afgesloten. Er zouden ook enkele schoten gelost zijn.

De gijzeling begon naar verluidt al maandagavond rond half zeven en speelde zich af in een juwelierszaak in de buurt. De daders hadden de twee uitbaters, afkomstig van Waals-Brabant, vooraf bij hun thuis overvallen. De man werd vastgebonden, de vrouw meegenomen naar hun winkel om de kluis te openen.

In shock

De vrouw werd na enige tijd door de kidnappers vrijgelaten en doolde enige tijd in shock rond in de binnenstad. Later konden toch de ordediensten verwittigd worden doordat haar man zichzelf had bevrijd. Hij reed meteen naar Brussel en de politie.

Die kwam ter plaatse met een special unit, een ziekenwagen en een helikopter.

Uzi's

Een jongeman, die maandagavond aan het stappen was met enkele vrienden, was getuige van het begin van de gijzeling. "De man die ze vasthielden is nog tamelijk jong, een twintiger. De daders waren zwaar bewapend met uzi's. Niet lang daarna was de politie ter plaatste met special units.

De slachtoffers zijn in shock, maar niet gewond. Ze krijgen psychologische begeleiding. Een dader kon gevat worden, de anderen zijn spoorloos.

MEEST RECENT