Dokter kan verlies kindjes niet plaatsen en kiest voor de dood

Dokter kan verlies kindjes niet plaatsen en kiest voor de dood

Dokter kan verlies kindjes niet plaatsen en kiest voor de dood

Print
Kapellen - Dokter Marcel Van Beeck (47) werd zondag dood aangetroffen in de de tuin van zijn villa in Kapellen. Hij had zich van het leven beroofd. Dit drama volgt vier maanden nadat zijn zwaar depressieve vrouw Chantal Ligot (43) hun kindjes Marcel Junior (2) en Julie (4) er had verstikt.

Chantal Ligot vermoordde op 25 augustus twee van haar vijf kinderen met een hoofdkussen in de Kapelse villa. Daarna sprong ze uit het raam. Ze raakte zwaargewond, maar overleefde de zelfmoordpoging. Echtelijke en psychologische problemen lagen aan de basis van het gezinsdrama.

Vader Marcel Van Beeck kon het verlies van zijn twee kleine kindjes nooit plaatsen. “Ik zag mijn kinderen doodgraag. Ze waren mijn idolen”, vertelde Van Beeck twee dagen nadat zijn vrouw de kindjes had verstikt. En nog: “Ze heeft dit gedaan om mij te treffen. Chantal wist dat dit het enige was waar ze mij écht mee kon raken.”

Speeltoestel

Marcel Van Beeck is uiteindelijk volledig gekraakt onder het gemis van zijn oogappels. Zondag verhing hij zich aan het speeltoestel in de tuin achter de villa. Daar troffen vrienden hem aan. Alle medische hulp kwam te laat. Van Beeck liet een afscheidsbrief achter. Chantal Ligot (43) verblijft al zo’n maand in de Antwerpse gevangenis. De maanden daarvoor herstelde ze in de ziekenboeg van de Brugse vrouwengevangenis van haar zelfmoordpoging.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio