Winnaar Euro Millions deelt 7,5 miljoen met dorpsgenoten

Winnaar Euro Millions deelt 7,5 miljoen met dorpsgenoten

Winnaar Euro Millions deelt 7,5 miljoen met dorpsgenoten

Print
De tweede winnaar van de jackpot van Euro Millions is een alleenstaande vijftiger uit Riemst met twee kinderen. De man schenkt de helft van zijn winst van maar liefst 7,5 miljoen euro aan Riemstenaren die in geldnood zitten.

De Riemstenaar meldde zich zaterdag, meer dan een week na de trekking, in dagbladhandel ‘t Gazetje in Vroenhoven. “Toen de man in mijn winkel zag dat hij 7,5 miljoen euro gewonnen had, wist hij met zijn vreugde geen blijf”, zegt dagbladhandelaar Guido Coenegrachts. “Tot ‘s avonds laat is hij bij mij gebleven en ook de hele zondag hebben we samen doorgebracht. Maandagmorgen zijn we samen naar Brussel gereden om het bedrag in ontvangst te nemen.”

Tijdens het weekend besliste de winnaar, die anoniem wil blijven, om de helft van zijn winst te schenken aan Riemstenaren die in geldnood zitten. “Hij heeft zelf veel miserie gekend in zijn leven. Daarom wil hij nu familie, vrienden én dorpsgenoten in nood helpen. Op kerstavond al wil hij een eerste goede daad stellen.”Nu in het nieuws