Appartementen op site muziekschool

Beveren-Waas - De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren heeft de stedenbouwkundige vergunning beet om op de plaats van de vroegere muziekschool zes appartementen neer te poten. Senioren krijgen zo de kans om in het centrum van Beveren te wonen.

De vroegere muziekschool van Beveren was in de Stationsstraat gevestigd, op enkele stappen van het gemeentehuis. Voor die leegstaande site werkte de maatschappij een sociaal huisvestingsproject uit. De nieuwbouw moet begin volgend jaar aanbesteed kunnen worden. Het gaat om vijf appartementen met een slaapkamer en een dakappartement met twee slaapkamers. “De ontwerper slaagde erin om voor het moeilijke terrein een knap staaltje van architectuur te ontwerpen”, luidt het bij de directie van de huisvestingsmaatschappij.

Eisen

“Het was geen eenvoudige opdracht om aan de verschillende eisen te voldoen: bewoonbaar voor ouderen, functionele plannen, een meerwaarde-uitstraling, duurzaam en budgetvriendelijk. Tevens omvat het project een doorgang naar het binnengebied om een verdere ontwikkeling ervan in de toekomst alle kansen te geven.”

Het nieuwbouwproject omvat telkens twee appartementen op de verdiepingen, behalve op de gelijkvloerse verdieping, waar één appartement werd opgeofferd voor een doorgang. Deze doorgang doet onder meer dienst als zone voor bergingen en als gang naar de lift en de trap. Onder het dak is de gehele oppervlakte ingenomen door een dakappartement.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio