Kermisuitbaters tevreden over winterfoor

Kermisuitbaters tevreden over winterfoor

Kermisuitbaters tevreden over winterfoor

Hamme - Op het Tweebruggenplein maakte de kerstmarkt na acht jaar plaats voor een winterfoor. Acht attracties moesten de mensen lokken. Die zakten na een bezoek aan de kerstmarkt op het marktplein maar mondjesmaat af naar het attractieplein. Toch waren de kermisuitbaters tevreden met dit nieuwe initiatief.

“Ik vind het een reuzenidee om in deze periode met een kermis te starten”, zegt Peter Van Goor, een Nederlander die al vijftien jaar in Zele woont. Hij baat de viskraam Bubbels uit. “De samenwerking met de handelaars en horeca samen met de gratis standplaats is een pluspunt. Dat is mooi meegenomen in deze wintertijd.”

Attracties

Marc Torfs uit Mechelen staat op de kermis met zijn Euroballs. “Het is voor mij een verrassing dat ik hier sta. Mijn attractie is nieuw. Ik zocht naar staanplaatsen en schreef Hamme aan. Tot mijn verrassing werd ik uitgenodigd voor deze nieuwe foor op de kalender.”Marktleider Marc Claus zorgde ervoor dat elke attractie uniek is. Zo staan er op de kermis één autoscooter, één griezelhuis, één schietkraam en één paardenmolen.

Sommige kermisuitbaters vinden het concept prima, maar pleiten ervoor de winterkermis te laten aansluiten bij de kerstmarkt en het winkelcentrum. “Dan zitten we met een probleem”, vreest schepen van Feestelijkheden Frans Van Gaeveren (Open Vld). “Het was nu al moeilijk om de kerstmarkt weg te halen van het Tweebruggenplein. Nu ook nog eens de kermis verplaatsen is niet evident.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio