“Deze acteurs  zijn goud waard”

“Deze acteurs zijn goud waard”

“Deze acteurs zijn goud waard”

Sint-Niklaas - “Deze bende is goud waard”. Dat grote compliment kregen de jongeren van Jeugdtheater Ondersteboven van hun peter Jelle Cleymans. Een mooie schouderklop terwijl de jongeren aftellen naar de première van hun musical Alleen op de wereld op vrijdag 26 december in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

Er heerst een heel goede sfeer in de groep van 22 acteurs, dat is duidelijk te merken. “Vier keer per week komen we samen om te repeteren. Dat is geen opdracht, maar vooral plezier maken. Zelfs toen we examens -en dus eigenlijk geen tijd- hadden”, reageren de jongeren enthousiast.

Sommigen van hen krijgen zelfs nooit genoeg van repeteren. “Tussen de repetities door zie ik hen soms hun eigen scène nog even opnieuw spelen. Daar hou ik van, het toont hun overgave en gedrevenheid”, zegt regisseur Stefan Van Guyse.

Het verhaal

Alleen op de wereld vertelt het verhaal van de achtjarige Remi. Hij woont bij zijn pleegmoeder. Omdat zijn stiefvader geen werk heeft, verkoopt hij Remi aan Vitalis, een straatmuzikant. Met een troepje dieren trekken zij als muzikanten het land rond. Als Vitalis wordt opgepakt omdat hij een lastige agent heeft geslagen, gaat Remi alleen met de dieren verder. Hij maakt kennis met Arthur, een zieke jongen, en zijn moeder, een Engelse dame. Als Vitalis weer vrij komt, trekken ze opnieuw samen op stap, deze keer richting Parijs.

Alleen op de wereld, vrijdag 26 december (20u), zaterdag 27 december (15 en 20u), zondag 28 december (15 en 20u) en maandag 29 december (20u). Tickets: 070-22.33.30.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio