Burgemeester vraagt time-out

Buggenhout - Buggenhouts burgemeester Tom Van Herreweghe vraagt een tijdje time-out. Dat laat Marc Durinck, de fractievoorzitter van NCD, weten nadat afgelopen weekend bekend raakte dat Van Herreweghe zich wilde terugtrekken als burgemeester en gemeenteraadslid.

Nadat burgervader Tom Van Herreweghe zaterdagavond enkele mensen laten weten had dat hij ermee wilde stoppen, probeerden zijn fractieleden van de Buggenhoutse lijst NCD hem meteen op andere gedachten te brengen. “We zijn nog steeds met hem aan het praten”, vertelt Marc Durinck. “Dat is dus positief nieuws. Hij laat weten dat hij het op prijs zou stellen om een stilte in acht te nemen zodat er een time-out kan komen. Op die manier kan er wat druk van de ketel gelaten worden.”

Problemen binnen de meerderheid

Die druk kwam er onder andere door de problemen binnen de meerderheid. Nadat de burgemeester het project van cultuurhuis de Orangerie geschrapt had, wilde hij ook het nieuwbouwproject voor een jeugdcentrum van schepen Jan Jacobs (Vl.Pro) schrappen. Die weigerde zich daarbij neer te leggen. Zonder de stem van Jacobs, die toch de begroting mee goedkeurde, is er geen meerderheid in Buggenhout en dat zorgde voor extra spanningen.

NCD verwacht voor de feestdagen geen oplossing meer. “Tijdens het kerstverlof neemt hij allicht wat vakantie. Dat zal hem goed doen. Indien nodig kan eerste schepen Geert Hermans even de taken waarnemen zoals anders gebeurt bij vakanties”, weet Durinck.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio