DansAteljee: 542 blije en swingende gezichten

DansAteljee: 542 blije en swingende gezichten

DansAteljee: 542 blije en swingende gezichten

Kontich - Het Kontische DansAteljee mocht afgelopen weekend zijn nieuwe lokalen aan de Pronkenbergstraat officieel in ontvangst nemen. Daar hoorde natuurlijk een demonstratie bij.

Alle leden van Het DansAteljee liepen zaterdag te glunderen tijdens de opening van hun nieuwe oefenlokalen. Ze hadden stuk voor stuk een speciale act ingestudeerd. Na vele maanden noeste arbeid en ontelbare uren vrijwilligerswerk nam dansstudio Het Dans­Ateljee zijn nieuwe lokalen aan de Pronkenbergstraat officieel in gebruik.

Schoolvoorbeeld

Het Dans-Ateljee is geen gewone danssgroep maar het schoolvoorbeeld van een succesverhaal. “In acht jaar tijd zijn we gegroeid tot wat we nu zijn: de grootste vereniging van Kontich met 542 dansers”, zegt een fiere Chris Bridts. “Zowel klein als groot komt zich bij ons wekelijks bekwamen in zowat alle mogelijke vormen van dans. We danken dit succes zeker ook aan de mensen van het gemeentebestuur. Dankzij hen kunnen we dit voormalige bedrijfsgebouw huren.”

Afscheidnemend burgemeester Jef Van linden was ook bijzonder opgetogen over de samenwerking. “Slechts weinigen zagen het aanvankelijk zitten om van dit afgedankte gebouw een dansstudio te maken. Kontich is een sportieve gemeente, maar dat wist iedereen al. Alle vrijwilligers hebben nu laten zien dat ze ook iets over hebben voor hun hobby en er de handen voor uit de mouwen willen steken. Het resultaat is verbluffend.” In het DansAteljee is iedereen welkom, ervaring is niet nodig, enthousiasme en een minimum aan gevoel voor ritme wel. De indeling van de groepen gebeurt op basis van leeftijd en dansniveau.

Regelmaat

Regelmaat is wel gewenst: de dansers worden wekelijks in de les verwacht om vlot aan de choreografie te kunnen werken. Jongens en meisjes vanaf het derde kleuterklasje kunnen er hun eerste pasjes op de dansvloer zetten.
Meer info: www.hetdansateljee.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio