Trio pleegde brutale overval op Elektrogigant

Trio pleegde brutale overval op Elektrogigant

Trio pleegde brutale overval op Elektrogigant

Malle - Drie gewapende overvallers vielen op 19 november binnen bij elektrozaak Elektrogigant. De vrouw van de zaakvoerder werd gekneveld en bedreigd met een pistool. Van een van de daders werd een robotfoto gemaakt. Zo hopen politie en parket de gangsters op te sporen.

“Ik was nog maar een kwartiertje vertrokken”, doet Luc Van de Cruys zijn relaas. Hij is zaakvoerder van de winkel Elektrogigant in de Sint-Laurentiuslaan. “Mijn vrouw was alleen in de zaak. Drie mannen belden aan. Ze bedreigden mijn echtgenote onmiddellijk met een vuurwapen. Ze werd gekneveld, met tape voor haar ogen en haar mond. Het pistool hielden de gangsters voortdurend tegen haar hoofd. We zijn een maand later, maar emotioneel is het nog altijd moeilijk.”

De overvallers roofden de kassa leeg. “De buit is aanzienlijk”, zegt Van de Cruys. “Alleen geld interesseerde hen. Het magazijn staat vol lcd-schermen, koelkasten en zo verder, maar dat lieten ze allemaal staan. Onze dochter zat boven in de zolderkamer. Zij hoorde lawaai en kwam naar beneden. Toen waren de daders al weg.”

Getaande huid

De overvallers spraken Nederlands met een vreemd accent en hadden een getaande huid. Vermoedelijk zijn ze van Noord-Afrikaanse afkomst. Van één ongemaskerde man werd een robottekening gemaakt.

Die werd maandag op verzoek van de procureur in Antwerpen verspreid. Het gaat om een magere man van zo’n 18 jaar en 1,75 meter lang. Hij heeft vrij lang, lichtkrullend zwart haar. Een van zijn handlangers is sportief gebouwd en ongeveer 1,85 meter lang, met kort opgeschoren donkerbruin haar.

Meer informatie via opsporingen@politie.be of 0800-91.119

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio