Verkrachter op pad in Rumst

Rumst - De reeks verkrachtingen of pogingen tot verkrachting die de voorbije maanden in Rumst heeft plaatsgevonden, baart burgemeester Francy Van der Wildt (sp.a) grote zorgen. In samenspraak met het schepencollege en de korpsleiding van de politie wil ze dan ook een algemene waarschuwing lanceren.

De voorbije maanden werden in Rumst enkele vrouwen het slachtoffer van verkrachting of poging tot verkrachting. De laatste twee weken kreeg de politie nog meer oproepen te verwerken. Burgemeester Francy Van der Wildt reageerde onthutst en lanceerde een waarschuwingsbericht via de pers.

“Ik begrijp dat het erg uitzonderlijk is dat we een dergelijk bericht versturen” zegt de burgemeester. “Maar het is onze taak de inwoners zo goed mogelijk te informeren over wat in hun gemeente gebeurt, zeker als hun veiligheid in het gedrang komt. We willen met onze waarschuwing vooral preventief optreden.”

Vakantie

Het bericht werd opgesteld na ruggespraak met Korpschef Gwen Merckx. Het feit dat beiden vrouw zijn, speelt volgens de burgemeester zeker een rol. “We leven mee met de slachtoffers en stellen alles in het werk om de dader of daders op te sporen. Het wordt de hoogste prioriteit voor de recherche van de politie van de zone Rupel.”

Vooral in deze vakantieperiode is volgens burgemeester Van der Wildt grote voorzichtigheid geboden. “Ik raad alle jonge meisjes en vrouwen aan om zich op late uren niet alleen te voet of met de fiets of bromfiets op straat te begeven. Ook aan ouders en jeugdleiding wil ik vragen zoveel mogelijk mee te werken.”

Tegelijk lanceert de burgemeester een algemene oproep. “Iedereen die nuttige inlichtingen kan verschaffen over de gebeurde feiten of verdachte handelingen wil signaleren, kan contact opnemen met de lokale recherche via 03-443.09.00. Bij dringende gevallen bel je meteen naar 100 of 112 voor gsm-gebruikers.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio