Ruzie rond opsmuk Schijnpoort

Ruzie rond opsmuk Schijnpoort

Ruzie rond opsmuk Schijnpoort

Antwerpen - Er is ruzie tussen het district Antwerpen en het stadsbestuur over de toekomst van het kunstwerk onder de Schijnpoortbrug. De districtsraad wil het graag behouden, het stadsbestuur wil iets anders in de plaats.

Om de pil van de komst van de Free Clinic naar de Schijnpoortweg (zomer 2009) wat minder bitter te maken, wil het stadsbestuur de Schijnpoortbrug verfraaien. Verder wordt de doorgang langs de zijde Free Clinic afgesloten voor voetgangers, zodat onder de brug geen overlast ontstaat.

"Esthetische meerwaarde"

Verlichting en een nieuw kunstwerk moeten de hele brug een esthetisch meerwaarde geven. In de hele aanpak investeert de stad 500.000 euro. En dan komt er nog een drastischere maatregel. “Het stadsbestuur wil het kunstwerk dat hier al sinds 1998 hangt, verwijderen”, zegt districtsraadslid Herman De Bleser (CD&V).

“Het kwam er destijds met geld van de Koning Boudewijnstichting, die ons bekroonde als Buiten Gewone Buurt.” De Antwerpse districtsraad vraagt nu om het huidige kunstwerk niet te verwijderen, wel te reinigen en te renoveren. De sp.a-fractie stemde als enige tegen.

“Proper en veilig”

Buurtbewoonster en sp.a-districtsraadslid Paula De Brie stelt een alternatief voor. “We kunnen het kunstwerk misschien ergens anders in de wijk een plek geven. Die telt, spijtig genoeg, nog voldoende grauwe muren.”

Bewoner Charles Van Dyck van de bewonersgroep De Bilzen heeft maar één vraag. “Het is voor mij vooral belangrijk dat de brug proper, veilig en respectabel is. Het maakt voor mij niet veel uit of dit met het huidig of een nieuw kunstwerk kan bereikt worden. Wie kent er eigenlijk het kunstwerk? De meeste chauffeurs zijn vooral bezig met het in het oog houden van de verkeerssituatie.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio