Vier laatste scholen krijgen veiligere omgeving

Wuustwezel - De gemeente is al jaren bezig om alle schoolomgevingen een verkeersveilige weg­infrastructuur te geven. Zeven van de elf lagere scholen werden ondertussen aangepakt. De laatste vier volgen binnenkort.

’t Schooltje aan de Pastoor Van Horenbeeckstraat, Mater Dei aan de Oude Baan, Klim Op aan de Gasthuisstraat en ’t Blokje aan de Kerkblokstraat kregen allemaal al een veilige schooltoegang. Voor de scholen langs de gewestwegen werden uitgebreide en dure werkzaamheden uitgevoerd, die heel wat tijd in beslag namen. De schoolomgeving van ’t Kantoor op Braken werd volledig vernieuwd en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de schoolomgeving Berkenbeek aan de Nieuwmoerse Steenweg en Baloen aan de Stoffezandstraat en Kapelstraat.

Nu komen de scholen gelegen langs een zijstraat van de gewestwegen aan de beurt, met name VBS Sterbos aan de Molenheide, Achter d’Hoven aan Hagelkruis, Triangel in de Kloosterstraat en De Wissel aan het Hagelkruis. De Provinciale Auditcommissie heeft haar goedkeuring verleend om deze vier schoolomgevingen aan te passen, waardoor er definitieve uitvoeringsplannen opgesteld kunnen worden.

In de loop van 2009 zullen de werken aan de scholen Achter d’Hoven en Sterbos starten. De aanvraag voor het Hagelkruis en de Kloosterstraat is nog lopende. Dat zijn dan ook grotere projecten, omdat ze gepaard gaan met een volledige nieuwe aanleg van de Kloosterstraat tot aan de kerk en van het Hagelkruis tot aan het Achter d’Hovenplein. Einddoel is dat in 2010 alle Wuustwezelse leerlingen veilig hun school zullen kunnen bereiken.

An Van den Ouwenlant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio