Realisatie 'marktplein’ gaat in 2009 van start

Puurs - Het budget 2009 in Puurs sluit af met een positief resultaat van meer dan 666.000 euro. Hierdoor kan Puurs blijven investeren: volgend jaar zelfs 19 miljoen euro.

“De uitgaven voor de gemeente bedragen meer dan 20,6 miljoen euro, maar daar staan 21,2 miljoen euro inkomsten tegenover”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Dat zorgt dus voor een positief resultaat van ruim 666.000 euro op het eigen dienstjaar. We kunnen daardoor zeggen dat de belastingtarieven in Puurs tot het einde van de legislatuur in 2012 blijven gehandhaafd. Dat maakt dat Puurs op het vlak van belastingen iets boven het Vlaamse gemiddelde zit, maar wel onder de tarieven in de wijde regio blijft.”

Binnen de uitgaven blijft de personeelskost nog altijd de grootste hap uit het budget halen met 7,8 miljoen euro, gevolgd door de algemene werkingskosten die 5,2 miljoen opslorpen. Tegelijk kan Puurs aan een onvoorstelbaar tempo blijven investeren in de gemeente.

De voorbije jaren waren er al de bouw van de sport- en evenementenhal, het JOC WIJland en de vele herinrichtingen van straten in Puurs en de deelgemeenten. Dat investeren gaat onverminderd door met als uitschieter de tweede fase van de heraanleg van Puurs-centrum: de realisatie van het dorpshart of het nieuwe marktplein.

Belangrijkste investeringen in euro:
> Heraanleg van Puurs-centrum fase II : 4,8 miljoen euro
> Aanleg van de verkaveling Den Brand : 4,2 miljoen euro
> Bouw van de nieuwe brandweerkazerne : 2,8 miljoen euro
> Rioleringswerkzaamheden in Hof ter Bollen: 1,9 miljoen euro
> Renovatiewerkzaamheden in de bibliotheek: 780.000 euro
> Restauratie van 'De Bres': 725.000 euro

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio