Vallend puin richt ravage aan bij buren

Vallend puin richt ravage aan bij buren

Vallend puin richt ravage aan bij buren

Mechelen - De familie Gerard moet de feestdagen door met een gat in het glazen dak van haar keuken. Bij de verbouwing van het Loretteklooster tot loften stortte puin van een muur naar beneden, met zware schade tot gevolg.

Jan Gerard (69) en Annemarie Tanghe (64) juichen toe dat de stadskanker in de Begijnenstraat verdwijnt. “De renovatie van het Loretteklooster vinden wij schitterend. Het zal mooi wonen worden in die flats. Maar wij hadden wel graag gehad dat er iets voorzichtiger was gewerkt”, zegt Jan.

Dakterras

Sinds maart ruimen hij en zijn vrouw geregeld puin op het dakterras van hun woning. Midden november stortte een deel van een muur van het klooster in. De vallende brokstukken sloegen een gat in de erker van de keuken en woonkamer van het gezin. Glazen vloerplaten, parketvloeren en een stalen trapleuning liepen daarbij zware schade op. “Gelukkig was ik even winkelen. Kort voordien stond ik nog in de keuken. Toen ik opnieuw thuis kwam, lag het steengruis in ons hele huis. Tot in onze kelder toe”, vertelt Annemarie.

Nochtans hadden ze de bouwvakkers herhaalde keren gevraagd om voorzorgen te nemen. Net omdat ze vreesden voor glasbreuk. “Bij een eerste schadegeval vernielde een dakpan de glazen koepel van een slaapkamer. Na dat voorval werd onze hele achterbouw afgedekt met een houten constructie. Maar eens de afbraak achter de rug was, is ze verwijderd. De aannemer had ze beter laten staan. Maar blijkbaar kon het niet snel genoeg gaan, want met onze vraag werd geen rekening gehouden. Even later viel er zelfs opnieuw iets binnen”, stelt Annemarie.

Verzekeraar

Projectontwikkelaar First Immo zit verveeld met de zaak. “De schade is natuurlijk niet met opzet aangericht. Dit kan gebeuren. De verzekeraar doet zijn werk”, zegt Piet Costermans. De familie Gerard rekent daarop. “Op dit moment regent het binnen bij ons. Wij hopen dat alle schade wordt vergoed”, besluit Jan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio