Vandalen beschadigen Itegemse kerststal

Vandalen beschadigen Itegemse kerststal

Vandalen beschadigen Itegemse kerststal

Heist-op-den-Berg - Vandalen hebben maandagochtend de kerststal op het Kerkplein in Itegem (Heist-op-den-Berg) zwaar beschadigd. Leo Nestor (63) bouwt deze mooie stal al 24 jaar, samen met wat vrijwilligers. De politie kon een van de daders al identificeren.

De vandalen vernielden onder meer een beeld en stalen pruiken, een lamp en een fluitje. Leo Nestor is sterk onder de indruk. “We bouwen de stal al sinds 1985 met oude bouwmaterialen en een dak van stro en pannen. Rond de stal staat een bijenkorfhal, een waterput, een houtvuurtje en een schapenstal. Met de jaren is er ook een achtergrond geschilderd”, vertelt Leo. “De stal heeft altijd heel wat bezoekers gelokt. Ze kwamen vanuit heel de provincie. Itegem manifesteert zich zelfs als e_SSLqkerstdorp’.”

“Teleurgesteld”

Leo Nestor is dan ook zwaar ontgoocheld door de vernielingen. “Ik kan dit vandalisme niet aanvaarden”, stelt hij. “Ik was zo teleurgesteld dat ik eraan dacht de stal op te ruimen en er een punt achter te zetten. Ze hebben me toch kunnen overtuigen om de schade te proberen herstellen. Ik ga deze namiddag op zoek naar lijm en andere materialen. Die kosten draag ik zelf. Al dat voorbereidende werk, de opbouw met een twaalftal vrijwilligers, het aanleggen van de elektriciteit... het is frustrerend dat de daders daar zo mee omgaan.”

De politie ondervroeg een getuige en heeft ondertussen een onderzoek ingesteld. “Hierdoor konden we een van de daders identificeren en dat spoor volgen we verder”, vertelt de Heistse commissaris Luc Spildoorn.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio