Tegenstanders plaatsen verdwijnpaal weer op agenda

Herentals - Open Vld en Vlaams Belang gaan de gemeenteraad vandaag opnieuw vragen om komaf te maken met de verdwijnpaal op de markt. Als de raad niet instemt, willen de partijen een volksraadpleging over de paal organiseren.

“Open Vld en Vlaams Belang zullen bij een negatieve reactie niet aarzelen om de formulieren voor het referendum over de hele stad te verspreiden”, zeggen raadsleden Raf Liedts (Vlaams Belang) en François Vermeulen (Open Vld). De volksraadpleging kan alleen vermeden worden als de gemeenteraad instemt om de verdwijnpaal weg te halen, zodat er doorgang wordt verleend aan het verkeer. In dat geval moet het mobiliteitsplan worden herzien.

Handtekeningen

Als dat niet gebeurt, willen Vlaams Belang en Open Vld dat de gemeenteraad akkoord gaat met een volksraadpleging over het al dan niet behouden van de verdwijnpaal. Ook als die weigert, kan er nog steeds een referendum komen, want als de organisatoren drieduizend handtekeningen van inwoners van Herentals verzamelen, volstaat dat om de stad te verplichten om toch een volksraad­pleging op poten te zetten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio