Nog geen locatie voor gezamenlijk containerpark

Zowel de stad Turnhout als de gemeente Oud-Turnhout staan nog steeds achter een gezamenlijk containerpark. Een geschikte locatie is er nog niet, maar in het voorjaar van 2009 steken ze de koppen opnieuw bij elkaar.

Groen! Turnhout en Groen! Oud-Turnhout polsten op de gemeenteraden naar een stand van zaken. De partij is zelf ook voorstander van een gezamenlijk containerpark op het industriegebied Bentel, maar hoorde al een poosje niets meer van de plannen.

Voor de locatie werd eerst gedacht aan Bentel­-Noord, maar de schepenen van Milieu­ van beide gemeenten weten dat dat niet meer mogelijk is. “Door de groene buffer zijn de percelen daar een stuk kleiner geworden”, vertelt de Turnhoutse schepen van Milieu Luc Hermans (CD&V). “Er is ons gevraagd om na te denken over alternatieven. Oud-Turnhout zou opnieuw contact met ons opnemen, maar dat is nog niet gebeurd. Wij blijven niettemin voorstander van een gezamenlijk containerpark.”

Zijn Oud-Turnhoutse collega Leo Van Miert (sp.a) vertelt een gelijkaardig verhaal. “Laat ons afwachten hoe de ontwikkeling van Bentel­-Zuid loopt, zodat we daar eventueel het park kunnen inplanten. Wij staan zeker achter die samenwerking en zullen in het voorjaar van 2009 opnieuw samenzitten om de plannen te bespreken.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio