“Na elf jaar De Kroon kan je alles aan”

“Na elf jaar De Kroon kan je alles aan”

“Na elf jaar De Kroon kan je alles aan”

Meerhout - Na meer dan een decennium stopt Willy Vanwezemael als uitbater van De Kroon, zijn taverne op de Meerhoutse Markt. Normaal zou hij vandaag, op zijn verjaardag, voor het laatst achter de tapkraan staan, maar omdat zijn vrouw Rita hem daar door rugproblemen niet langer kan bijstaan, nam hij al eerder afscheid.

Willy Vanwezemael liet elf jaar geleden zijn job als douanier schieten om met zijn echtgenote Rita een van de bekendste kroegen van Meerhout over te nemen. “Zo speciaal was die overgang niet. Ik hielp al jaren in de horeca. Bovendien was ik de dagelijkse verplaatsingen naar Antwerpen beu.”

Rugproblemen

Het koppel draagt De Kroon nu, meer dan een decennium later, over aan Eric Vandeperre en Nancy Van Uytsel. Willy had gehoopt afscheid te nemen op zijn vijftigste verjaardag, maar dat is niet gelukt. “We stopten uiteindelijk al op 28 september. Rita sukkelt immers met rugproblemen. De pijn was voor haar niet meer te harden.”

De Meerhoutenaar geeft toe dat hij het afscheid van zijn leven als kroegbaas onderschatte. “De eerste dagen heb ik er enorm onder geleden. Ik genoot al die jaren intens van al dat sociaal contact, maar dat viel plots weg. Het heeft even geduurd om daaraan te wennen”, bekent Willy, “maar na elf jaar De Kroon kan een mens alles aan”, lacht hij.

Echte vrienden

Gelukkig houdt de man enkel goede herinneringen over aan elf jaar De Kroon. “Zeker de spontane zangmomenten op zondagavond vergeet ik nooit. Ik koos de juiste muziek en de stamgasten zongen uit volle borst mee. Je kon nooit voorspellen wanneer het gebeurde, maar het was altijd lachen geblazen. Het optreden van The Jackets zal me ook nog lang bijblijven, maar het plezierigste vind ik dat de klanten aan de toog echte vrienden zijn geworden.”

De voormalige cafébaas vond, ondanks de economische crisis, snel een job in het distributiecentrum van sportkledingfabrikant Nike. “Ik vier mijn verjaardag dus met een late shift tussen de sportschoenen”, lacht hij. “De echte viering vond afgelopen zondag al plaats met familie en vrienden.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio