Raadslid stopt na 38 jaar met politiek

Meerhout - Felix Schraeyen (63) heeft maandagavond afscheid genomen van de Meerhoutse gemeenteraad. De liberaal zetelde 38 jaar aan een stuk als gemeenteraadslid. Hij was twee legislaturen schepen.

Felix Schraeyen raakte in 1970 als lid van de PVV - bij zijn eerste deelname aan de verkiezingen - in de gemeenteraad. Hij zou die stunt zeven opeenvolgende keren herhalen. De Meerhoutse oud-schooldirecteur zetelde als schepen in het gemeentebestuur van 1983 tot 1988 en van 2001 tot 2006.

“En toch ben ik nooit een echte politicus geweest. Ik deed dit nooit voor mezelf. Het belangrijkste was dat ik de mensen en de gemeenschap kon helpen. Ik heb het geen dag tegen mijn zin gedaan. Anders hou je dit nooit 38 jaar vol”, vertelt Felix Schraeyen. “Ik vind het jammer om in de oppositiebanken te eindigen."

"Met 18 procent haalden we nochtans de beste liberale score in de provincie. Er waren enkele strubbelingen tijdens onze kiesstrijd. Daarom ga ik niet verder tot 40 jaar. Maar ik ga deze knop moeiteloos omdraaien. Een mens moet kunnen relativeren. Vorig jaar stierf mijn vrouw. Dat zijn ergere zaken dan stoppen als raadslid”, besluit Felix Schraeyen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio