Feestcomité zamelt massaal petflessen in

Feestcomité zamelt massaal petflessen in

Feestcomité zamelt massaal petflessen in

Retie - Het comité Schoonbroek Leeft! organiseert elk jaar een groot dorpsfeest. In 2009 vindt dat plaats op 10 mei, maar het comité is nu al bezig met de organisatie van dit festijn. Hiervoor is de groep op zoek naar zoveel mogelijk petflessen.

Schoonbroek (Retie) leeft elk jaar vol spanning toe naar het kermisweekend. Het team van Schoonbroek Leeft!, een groep oud-Chiroleden, organiseert zoals steeds een groots dorpsfeest. Elk jaar opnieuw proberen ze origineel uit de hoek te komen. Zo richtten de tien leden van het comité vorig jaar een heus museum in.

Geheim

“Wat we volgend jaar gaan doen, moet eigenlijk nog een beetje geheim blijven. Zo werkt dat namelijk in Schoonbroek”, vertelt Bart Broeckx van het comité. Toch licht hij al een tipje van de sluier. “Dit jaar l­eggen we de kinderen extra in de watten, meer kan ik er nog niet over zeggen. Wat we zeker wel nodig hebben, zijn petflessen. We streven naar 20.000 flessen.”

Dat mond-tot-mondreclame zijn werk doet, mag gezegd worden. De flessen stromen massaal binnen bij de familie Broeckx. “Niet alleen in Schoonbroek, maar ook in de omliggende dorpen doen we de nodige inspanningen. En in het kleuterschooltje van Schoonbroek is zelfs een inzamelpunt opgestart.” Wie petflessen wil afleveren, is dus ook daar welkom.

Goed doel

Het is heel belangrijk dat de dopjes op de flessen zitten. Na de festiviteiten verzamelt het comité alle dopjes en schenkt ze aan een organisatie die blindengeleidehonden opleert. “Zo vangen we twee vliegen in een klap. De flessen zijn nuttig voor ons feest en de dopjes gaan naar een goed doel”, weet Bart Broeckx.

Naast de petflessenactiviteit komen er naar goede gewoonte enkele groepen spelen tijdens het dorpsfeest en in de namiddag is er kinderanimatie. “We werken er maandenlang aan en in een dag is het voorbij. Maar het blijft enorm leuk”, sluit Bart Broeckx af.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio