Apostoliekenstraat went nog aan knip

Maandag werd de Apostoliekenstraat op het kruispunt met Eigenaarsstraat en Smiskensstraat middendoor geknipt. Ondanks de waarschuwende verkeersborden passeerden er de hele dag verbaasde bestuurders voor de blokkade. Het merendeel van de bewoners reageert blij met de ingreep.

De stad zette maandagochtend na jaren palaveren met de buurt een stel bloembakken en paaltjes middenin de Apostoliekenstraat en sneed daarmee de officieuze binnenring van west naar oost onherroepelijk door. De enorme verkeerssliert die dit traject gebruikt, moest maandag noodgedwongen de Eigenaarsstraat in draaien en een nutteloos rondje rijden. In het tweede deel van de Apostoliekenstraat was het doodkalm.

Typisch

Frans Huybrechts uit de Eigenaarsstraat heeft wel lol in de nieuwe situatie. “Typisch Belgisch”, zegt hij. “Vanaf de Lokerenschuif staan er drie verkeersborden die melden hier afgesloten is en toch denkt iedereen dat hij nog door kan rijden. Ik heb jaren gepleit voor deze ingreep. Eindelijk kan je veilig door de Apostoliekenstraat wandelen.”

Dat de Eigenaarsstraat nu het doorgaand verkeer explosief ziet toenemen, baart bewoner Gilbert Debondt wel zorgen. “De Eigenaarsstraat is een woonerf, waar je maar 20 kilomber per uur mag. Maar als je ziet hoe die auto’s er nu optrekken… Na enkele weken gaan de Turnhoutenaars het wel gewoon zijn en neemt het verkeer weer af.”

School

De Apostoliekenstraat zag met de sluiting van bijbelfabrikant Splichal al heel wat verkeer verdwijnen. “Ook deze nieuwe ingreep zal een groot verschil maken”, zegt bewoner Louis Stijmans. “Vooral op de schoolmomenten was het hier gewoon onhoudbaar.”

De buurt stelde al wel vast dat er in de Rubensstraat geen aanduiding staat dat de Apostoliekenstraat onderbroken is.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio