Nieuw saunacomplex gaat in vlammen op

Nieuw saunacomplex gaat in vlammen op

Nieuw saunacomplex gaat in vlammen op

Balen - Een uitslaande brand vernielde maandagochtend rond 2u het dak en de bovenverdieping van een woning in de Zilverberkdreef in Balen. De Nederlandse bewoner baatte er sinds kort een saunacentrum uit. Hij verbleef tijdens de brand bij zijn ouders in Den Bosch. De buren ontdekten de brand, nadat ze gewekt werden door hun hond.

De brandweer van Balen stond maandagochtend voor een moeiljike taak. “Toen we aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak. Het dak en de bovenverdieping zijn helemaal vernield. De woning leed ook veel waterschade. Gelukkig wisten we snel dat er niemand in de woning aanwezig was. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. De brand moet ergens aan een draaitrap ontstaan zijn. Daar is het het warmst geweest”, reageert brandweercommandant Paul Hannes.

De Nederlandse bewoner verbleef tijdens de brand bij zijn ouders in Den Bosch. Toen hij het nieuws hoorde, sprong hij meteen in de wegen. Toen hij om 3.30u aankwam, kon hij enkel vaststellen dat zijn woning wellicht rijp is voor de sloop.

Scoobie

Buurman Carlo Beckers ontdekte de brand en verwittigde de brandweer. “Wij hebben gelukkig een alerte waakhond. Mijn American stafford Scoobie begon daarop te blaffen als een bezetene. Ik ging kijken en zag dat de vlammen al door het dak sloegen. De brandweer was erg snel ter plaatse. Maar het vuur had zich al te veel ontwikkeld.”

Carlo voelt mee met zijn buurman. De man verbleef hier alleen met zijn zoontje. Hij woonde sinds ongeveer een jaar in Balen. Enkele maanden geleden opende hij een saunacentrum. “Maak zoiets maar mee”, reageert Beckers. “Hij gaat geen prettige feestdagen beleven, maar ik ga hem zeker een hart onder de riem steken”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio