Politie moet zuinig met geld omspringen

Politie moet zuinig met geld omspringen

Politie moet zuinig met geld omspringen

Print
Lier - De gemeenteraad heeft de politiebegroting probleemloos goedgekeurd. Omdat de werkingskosten amper stijgen moet de Lierse politie her en der besparen.

De werkingskosten stijgen volgend jaar met ruim twee procent tot 1,34 miljoen euro. Die beperkte stijging leidt tot besparingen op onder meer receptie- en representatiekosten (-7000 euro). "Een aantal initiatieven op het vlak van contact met de bevolking worden beperkt. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de politiefora en de wijkvergaderingen. Op beheers- en werkingskosten van de informatica besparen we voor het tweede opeenvolgende jaar 5.000 euro. Globaal is er door de geleverde inspanningen in de laatste twee jaar nog maar weinig ruimte aanwezig voor onvoorziene of dringende uitgaven", waarschuwt korpschef Werner Cazaerck (foto).

De personeelskosten stijgen volgend jaar aanzienlijk met tien procent tot bijna 7,4 miljoen euro. "Dit is niet enkel het gevolg van de vele indexaanpassingen, maar ook van het aanvullen van het personeelskader waardoor dit nu volzet is", licht Cazaerck toe.

De politie raamt in 2009 voor 315.000 euro aan investeringen, een stijging van zeven procent tegenover dit jaar. De belangrijkste zijn aankoop van informatica (128.000 euro) en het vervangen van twee politievoertuigen (80.000 euro).

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio