Volkstuinders zijn vandalen beu

Print
Merksem - De volkstuinders van de Laaglandlaan zitten met de handen in het haar. Vandalen hebben het op hun tuinhuisjes gemunt.

“Inbraken en vandalisme zijn hier altijd al een plaag geweest”, vertelt Marcel Cuylaerts, secretaris van de volkstuintjes aan de Boereschuur op de Laaglandlaan. “Maar de laatste drie weken loopt het helemaal de spuigaten uit. We zijn met 144 tuinders en tellen al minstens 20 gedupeerden.”

“Er wordt ingebroken in de tuin- huisjes en af en toe wordt er iets gestolen, maar vernielzucht is het grootste probleem. Bijna alle mensen hier zijn met pensioen. Als ze een ingesmeten ruit moeten laten vervangen, voelen ze dat onmiddellijk in hun portemonnee. En als al je materiaal zomaar tegen de grond wordt gegooid, is dat ook niet leuk.”

Cuylaerts vermoedt dat de vandalenstreken het werk zijn van kereltjes die zich vervelen. “We doen altijd aangifte. De politie patrouilleert hier wel eens, maar dat is blijkbaar niet voldoende. Hopelijk krijgen die daders snel wat verantwoordelijkheidsbesef.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio