Stad koopt etsen van Raf Coorevits

Sint-Niklaas - Sint-Niklaas heeft zeven etsen van graficus Raf Coorevits aangekocht. Die krijgen een plaats in de Salons voor Schone Kunsten. Raf Coorevits is een bekende kunstenaar in het Waasland. Hij kreeg talrijke onderscheidingen en gaf ook les aan de stedelijke academie in Sint-Niklaas en Sint-Lucas in Gent.

Raf Coorevits (72) is een impressionistisch tekenaar, aquarellist en etser van landschappen, reisimpressies, figuren en portretten. Zijn werk bevindt zich in verzamelingen van de staat, de provincie, de stad Sint-Niklaas en in het Prentenkabinet in Brussel.

De stad beschikte tot voor kort over een paar zwart-wit etsen van Coorevits, maar voegt daar nu ook zeven ingekleurde etsen aan toe. Het gaat om exemplaren die slechts op één nummer zijn gedrukt. “Ik ben in Sint-Niklaas geboren, dus ik ben heel blij dat de stad een collectie heeft van mijn werk. En dat de stad deze ingekleurde etsen heeft aangekocht, is een teken van waardering.”

Overwoekering

De zeven etsen kunnen onderverdeeld worden volgens twee thema’s: werkmaterialen en ruïnes. “Het verval van gebouwen en de overwoekering door de natuur fascineert me. Ik heb altijd veel gereisd en dat boeit me. Op de andere etsen zijn materialen te zien waarmee een graficus elke dag omgaat, die op de werktafel liggen. Het is voor de hand liggend. Bij mij moet je niet altijd filosofische achtergronden zoeken.”

In 2002 vond er nog een expositie plaats in de Salons voor Schone Kunsten met tientallen van zijn etsen. Het was de eerste keer dat de gewezen academieleraar daar exposeerde. Nu staan zijn zeven ingekleurde etsen in diezelfde Salons voor Schone Kunsten in de Stationsstraat 85 tentoon. Ondertussen is Coorevits al aan een volgend project bezig. In maart 2009 exposeert hij bij SD Worx in Antwerpen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio