Inbrekers weten brasserie Bahnhove zijn

Inbrekers weten brasserie Bahnhove zijn

Inbrekers weten brasserie Bahnhove zijn

Hove - Woensdagnacht kreeg brasserie Bahnhove voor de vierde keer in twee jaar ongewenst bezoek. Doordat uitbater Dominique De Mey intussen een alarm liet plaatsen, bleef de schade deze keer beperkt tot een geforceerde deur.

Brasserie Bahnhove zit in het vroegere stationsgebouw aan de Kapelstraat. “’s Nachts is het hier in de omgeving erg rustig en dat zal inbrekers wel inspireren”, zegt Dominique. “Na de vorige inbraken had ik mijn lesje wel geleerd en plaatse ik een alarminstallatie. Woensdagnacht ging het af. Toen ik in de zaak kwam, zag ik nog net twee figuren weglopen. Ze hadden de nooduitgang langs de kant van het perron geforceerd. Ik weet niet wat ik nog meer moet doen om die bandieten hier weg te houden. Bij een vorige inbraak was de politie hier te laat omdat mijn adres niet in hun gps staat.”

Deze keer was de politie wel snel ter plaatse, maar de zoekactie leverde niets op. ”Tijdens de eindejaarsperiode zien we traditioneel een piek in het aantal inbraken”, zegt woordvoerder Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich Lint en Aartselaar). “Diezelfde nacht kreeg ook de school Regina Pacis aan de Boechoutsesteenweg inbrekers op bezoek. We verhogen de controle, maar zelfs dan nog blijft het moeilijk om inbrekers te betrappen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio