Lovende woorden voor Aline Ams

Lovende woorden voor Aline Ams

Lovende woorden voor Aline Ams

Schelle - De gemeenteraad van 29 december in Schelle wordt voor Aline Ams (66) de laatste als schepen. Na bijna vijftig jaar gemeentepolitiek vindt ze het tijd om een versnelling terug te schakelen.

Op de Bredabaan, tussen Groenendaallaan en Frans de l’Arbrelaan, viel woensdagavond een deel van de net opgehangen feestverlichting naar beneden. De lampjes kwamen op de bovenleidingen van de tram terecht, maar de schade bleef beperkt. De Merksemse lampjes lijken zo een merkwaardige traditie in ere te houden. Ook de voorbije jaren maakte de verlichting wel eens een duikeling. Meestal lag een stevige stormwind dan aan de basis.

Aline Ams heeft haar strepen in de Schelse politiek ruim verdiend. Ze was nooit te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. ”Ik ken geen andere schepen die zelf de glühwein maakt, ik ken geen andere schepen die zelf de borden afruimt of de koffie schenkt als er personeel te weinig is”, sprak de gemeentesecretaris lovende woorden bij de afscheidsviering donderdag.

Plakploeg

Aline Ams, afkomstig van Niel, was er snel bij. ”Ik was amper zeventien toen ik met de plakploeg op stap ging. Eigenlijk een jaar te vroeg, want in principe kan je pas vanaf je achttiende in de politiek stappen”, zegt de afscheidnemende schepen.

Intussen heeft ze alle watertjes doorzwommen: ze was voorzitter van de sociale bouwmaatschappij, gemeenteraadslid en schepen. Ze zat in meerderheid én oppositie. ”Ik heb zowat alle karren getrokken, maar in de oppositie leerde ik het snelst of politiek me wel lag. Want hoewel ik al van mijn zeventiende politiek geëngageerd was, heeft het lang geduurd eer ik in de gemeenteraad kwam. Eigenlijk was mijn eerste echtgenoot, die op vroege leeftijd overleed, de politicus. Mijn tweede man Walter heeft mij altijd gestimuleerd en gesteund om dat voort te zetten.”

“Ik voel me eigenlijk toch wat bedroefd. Ik wist al twee jaar dat dit afscheid zou komen, maar toch. Het is ten slotte een hoofdstuk dat je afsluit. Ik heb altijd het woord van Cardijn proberen uitdragen. ’Doe goed voor een ander, dan is die ander ook goed voor u’. Dat heb ik mogen ervaren en daar ben ik blij om. En nu ga ik mee genieten”, lacht Aline Ams.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio