Lokalen klaar tegen zomervakantie

Stabroek - De plannen voor de nieuwe lokalen van Chiro Kristal zijn eindelijk rond. Als alles goed gaat, staat de staalbouw er al binnen enkele maanden. Om de bouw te bekostigen, worden allerhande sponsoractiviteiten georganiseerd.

De huidige prefablokalen van Chiro Kristal doen ondertussen al zestien jaar dienst en kwamen er omdat de vroegere huisvesting volledig afbrandde. Enkele jaren geleden ontstond vzw Chirolokaal Kristal. Een groep oud-leiders nam het op zich te ijveren voor een degelijke huisvesting. Met succes, want de plannen zijn rond. “De gemeente stelt de grond voor 27 jaar ter beschikking. Het wordt een staalbouw met lokalen voor alle afdelingen, leiderslokaal, keuken, sanitair en douches”, vertelt Rune Bastiaenssens, voorzitter van de vzw.

De jeugdvereniging wil zo vlug mogelijk beginnen. “Eerst moet er wel een nieuw stuk weg komen. De Parklaan moet een stukje worden verlengd, want anders geraken we niet aan de bouwplaats. De gemeente verzekerde dat die verlenging op tijd in orde zal zijn”, aldus nog Rune Bastiaenssens. “Er is maar vier maanden tijd nodig om de staalbouw neer te zetten. We hopen dat dit rond is tegen het einde van de zomervakantie. Dan vieren we ons 75-jarig bestaan en dat doen we het liefst in ons nieuw lokaal.”

Of ook de binnenafwerking wordt uitbesteed, blijft een vraagteken. “Dat hangt af van de financiën. Ook een mogelijke samenwerking met het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs voor het plaatsen van sanitair en elektriciteit behoort tot de mogelijkheden.” Er komt een karrenvracht sponsoractiviteiten. De meest opvallende happening is de muntjesketting. “We willen met stukjes van 20 eurocent een ketting maken tussen het oude en nieuwe lokaal. Na een vlugge berekening blijkt dat deze actie goed is voor ongeveer 6.000 euro”, rekenen Rune en Sam.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio