Groepswinst voor Standard ondanks 3-0-verlies

Print

Groepswinst voor Standard ondanks 3-0-verlies

Met de kwalificatie in het achterhoofd namen de Rouches gisterenavond een snipperdag in de Mercedes-Benz Arena. Standard gooide er inderdaad met de pet naar en speelde met afstand de slechtste Europese match uit de lopende campagne. Stuttgart kreeg zo de overwinning in de schoot geworpen.

Na slechts vijf minuten keek Standard voor de eerste keer in deze groepsfase tegen een achterstand aan. Khedira liep zich slim vrij op de linkerflank die Mulemo helemaal had vrijgelaten. Uiteraard werd hij daar op maat bediend en met een diagonaal schot liet hij Espinoza kansloos, 1-0.

Defour probeerde de motor aan de gang te krijgen en moest zelfs in de eigen zestien bijspringen als zijn verdediging uit verband dreigde gespeeld te worden. Achterin bleef in feite alleen Onyewu overeind. Rond het half uur had de match al helemaal gespeeld kunnen zijn, toen Standard slordig uitverdedigde op een hoekschop en Delpierre snoeihard uithaalde. Mulemo redde toen spectaculair op de lijn.

Gomez

Omdat Stuttgart ook een alles behalve hartverwarmende partij op de mat legde, kwamen de Rouches er toch nog regelmatig goed uit. Maar zowel Dalmat, Mbokani als Jovanovi waren uit op persoonlijke succes waardoor de schaarse doelkansen verloren gingen. En dat leidde dan weer tot irritaties op het veld.

Onmiddellijk na rust deed Hilbert, ook met een diagonaal schot, het licht uit toen Standard na een hoekschop de bal niet weggewerkt kreeg, 2-0. Pas daarna speelde Stuttgart echt bevrijd. Standard kon toen, ondanks de inbreng van Carcela Gonzalez, Mangala en Nicaise, de knop niet meer kon omdraaien en werd afgestraft. Stutgart-spits Mario Gomez raakte nog twee keer het doelkader, maar Marica maakte er een kwartier voor tijd met een prachtig afstandsschot nog een pijnlijke 3-0-nederlaag van.

Luc Martens

Scheidsrechter: Rasmussen (Den).
STUTTGART: Lehmann, Träsch, Tasci, Delpierre, Boka, Hilbert (70' Boulah-rouz), Khedira (77' Pardo), Hitzlsperger, Lanig, Gomez (82' Cacau), Marica.
STANDARD: Espinoza, Goreux, Onyewu, Sarr, Mulemo, Dalmat (66' Gonzalez), Witsel, Defour, Jovanovic, De Camargo (74' Mangala), Mbokani (77' Nicaise).
Doelpunten: 5' Khedira 1-0, 49' Hilbert 2-0, 72' Marica 3-0.

Meer sportnieuws