"We gaan veel blote konten zien"

We gaan veel blote konten zien

"We gaan veel blote konten zien"

Print
Als Studio Brussel vandaag aan Music For Life begint is deze derde editie van het benefietevenement al een succes. In heel het land zijn zo’n 700 acties geregistreerd. Dat is het dubbel van vorig jaar. Deze keer gaat het ingezameld geld naar Rode-Kruisprojecten rond moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Deze morgen om 9 uur worden de StuBru-dj’s Tomas De Soete (32), Siska Schoeters (26) en Sofie Lemaire (25) zonder eten opgesloten in het Glazen Huis op het Woodrow Wilsonplein, aan ’t Zuid, in Gent.

Burgemeester Daniël Termont mag het eerste verzoeknummer van de radiomarathon kopen. Tomas draait altijd van zes tot tien, Sofie neemt over tot twee uur en Siska klopt de shift van twee tot zes. En dat zowel overdag als ’s nachts, tot kerstavond.

Vier bedden

Er zijn, verdeeld over twee stapelbedden, wel vier slaapplaatsen in het Glazen Huis, zo bleek gisterenavond toen wij een rondleiding kregen.

“Dat is voor als ik kom logeren”, grapte de altijd guitige Gentse burgemeester. Eerder had hij een oproep gedaan om vooral ’s nachts eens langs te lopen. “De presentatoren kunnen vooral dan wat aanmoediging gebruiken.”

Daar is Siska Schoeters echter net bang voor. “Dan komen ze weer met hamburgers voor ons raam zwaaien”, heeft ze al eerder geklaagd, “Of steken ze hun broek af. De Gentse studentenwijk is niet ver, wie de nachtshift draait, zal weer veel blote reten zien.”

MEEST RECENT