"Hablar Español" viert vroeg Kerst in Duffel

Hablar Español viert vroeg Kerst in Duffel

"Hablar Español" viert vroeg Kerst in Duffel

Print
Duffel - Na een eerste reeks van elf lessen was het voor de cursisten Spaans tijd om de lessen aan de realiteit te toetsen. De lesgeefster en lesvolgers maakten er in Duffel een vervroegd kerstfeestje van.

De gemeente Duffel organiseert al jaren na elkaar naschoolse vormingsactiviteiten, waaronder ook een vierjaarse cursus Spaans. Het succes van deze lessen blijkt uit het aantal inschrijvingen en de sfeer die er in de lessen heerst.

Om het verbale aan het aangename te koppelen organiseerden de cursisten van het eerste jaar een kerstdrink met Spaanse specialiteiten. "El Cava", "Dulces Tipicos", Viño tinto" en meer van dat lekkers werd door de cursisten geproefd en besproken.

Het nuttige deel werd gegeven door lesgeefster Ann Noordman. Een toast uitbrengen op zijn Spaans, kerst- en nieuwjaarswensen uitspreken, het hoorde er allemaal bij. Ook de motieven waarom de cursisten de lessen volgen werden toegelicht en waren van uiteenlopende aard.

Vooruitzichten op een internationale carrière, regelmatige vakanties in Spaanssprekende landen, stagebegeleiding in Spanje, adoptiekinderen, heropfrissen van de taal, enz…. het is maar een greep uit de redenen. Met veel interesse werden er gedachten en ideeën uitgewisseld.

Het succes van deze lessenreeks is dan ook niet moeilijk te verklaren. Gemotiveerde cursisten onder een kundige en gemotiveerde leiding is de juiste weg naar mooie resultaten.

Voor informatie betreffende de lessenreeksen kan men terecht in het gemeentehuis van Duffel, en de informatie wordt ook (tijdig) verspreid via het gemeentelijke infoblad.

Auteur: Leo Bergmans

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio