Sports Tourer nieuwste telg Opel Insignia-familie

Sports Tourer nieuwste telg Opel Insignia-familie

Sports Tourer nieuwste telg Opel Insignia-familie

Print
Het derde lid van de Opel Insignia familie, de Sports Tourer, pakt niet alleen uit met de hoogstaande technologie van de berline en een uniek design, ook zijn prijs oogt aantrekkelijk. Het instapmodel van de Insignia Sports Tourer (1.6 ECOTEC-benzinemotor van 115 pk) wordt aangeboden voor 24.800 euro. De wagen kan onmiddellijk besteld worden en zal deze lente in de toonzalen staan.

Hiermee vat de Insignia Sports Tourer post in het lagere prijssegment van zijn klasse, hoewel hij voorzien is van een uitgebreide standaarduitrusting met airconditioning, CD-radio, cruise control, ESP en tractiecontrole.

Voor slechts 1.100 euro extra ten opzichte van de vierdeurs berline biedt de breakversie een grote en flexibele laadruimte en een opvallend design van de achterzijde. Naast de instapversie Edition zijn er ook een Sport-versie en het vlaggenschip, de Cosmo.

FlexOrganizer

De Insignia Sports Tourer integreert net zoals de berline nieuwe technologieën die de veiligheid, de rijdynamiek en de ergonomie optimaliseren. Opvallend zijn vooral het camerasysteem 'Opel Eye', de AFL+ koplampen (Adaptive Forward Lighting), de 'Adaptive 4x4' vierwielaandrijving, het FlexRide mechatronisch chassis en de orthopedisch geoptimaliseerde sportzetels voor bestuurder en voorpassagier. Specifieke uitrustingskenmerken voor de break zijn de elektrische achterklep met programmeerbare openingshoogte, automatische niveauregeling en het FlexOrganizer systeem voor de indeling van de laadruimte.

Volwaardig nieuw model

De Insignia Sports Tourer is ontworpen als een volwaardig nieuw model, zoals duidelijk blijkt uit zijn karakteristieke koetswerk en deuren achter de B-stijl.

De ontwerpers gaven de achterzijde een zelfverzekerde uitstraling door de "hoekomvattende" achterklep tot ver in de flanken te laten doorlopen en dit design te benadrukken met kenmerkende, volledig geïntegreerde achterlichten. Dit dynamische koetswerk omvat een ruim interieur voor vijf inzittenden en een bagageruimte van 540 liter.

Met de lancering van de Sports Tourer introduceert Opel twee nieuwe motoren voor de volledige Insignia familie: de 1,6-liter turbobenzine van 180 pk zal vanaf de lente beschikbaar zijn en wordt later gevolgd door de nieuw ontwikkelde 2,0-liter BiTurbo-diesel van 190 pk. De in totaal vijf benzinemotoren hebben vermogens van 115 tot 260 pk, terwijl de vier diesels 110 tot 190 pk onder de motorkap hebben. Alle motoren voldoen nu al aan de toekomstige Euro 5-emissienorm.

MEEST RECENT