Treinperron schuift volgend jaar op

Print
Berlaar - Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur, past vanaf mei 2009 de perrons aan het station van Berlaar aan. De overweg zal daardoor minder lang gesloten zijn.

"Het gaat om de eerste fase van de verfraaiing van het station en de omgeving", zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V). "De perrons verhogen met een 25-tal centimeter wat het in- en uitstappen aanzienlijk zal verbeteren. De perrons zelf worden opgeschoven in de richting van Antwerpen-Aarschot, dus verder weg van de overweg. Die zal daardoor per uur verscheidene minuten minder lang dicht zijn, omdat er geen treinen meer zullen op stilstaan. Doordat we zijn blijven onderhandelen, wil Infrabel deze kosten nu toch volledig zelf dragen."

Fietsenstalling

"De NMBS Holding is dan weer bereid om midden 2010 de stationsomgeving aan te pakken. Er komt onder meer een nieuwe parking met meer dan veertig plaatsen op de voormalige opslagplaats. Het station krijg bovendien twee overdekte en verlichte fietsenstallingen voor 244 fietsen. Ook hier hoeft de gemeente niet financieel in bij te dragen", vertelt burgemeester Horemans.

Horecazaak?

"Deze timing komt de gemeente goed uit, want wij zouden aansluitend de derde fase willen uitvoeren: het verfraaien van het stationsplein zonder al te veel parkeerverlies. Ondertussen gaat de NMBS Holding op zoek naar een erfpachter voor het leegstaande stationsgebouw. Het gebouw kan bijvoorbeeld als horecazaak of kantoorruimte dienstdoen. De erfpachter moet het gebouw wel renoveren", besluit Walter Horemans.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio