Freddy Breck (66) overleden: "Echte levensgenieter" (audio)

Print

Freddy Breck (66) overleden: Echte levensgenieter (audio)

Schlagerzanger Freddy Breck is woensdag overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd bekend met hits als 'Überall auf der Welt', 'Bianca' en 'Rote Rosen'. Breck werd 66. "Hij was een echte levensgenieter", aldus collega en vriend Jo Vally in een eerste reactie.

Freddy Breck werd in 1942 geboren als Gerhard Breke. Na zijn studies in de machinebouw brak hij door als zanger. In 1972 scoorde hij een hit met 'Überall auf der Welt', waarvoor hij ook een gouden plaat kreeg.

Rote Rosen

In de jaren '80 verwierf Breck steeds meer bekendheid in Vlaanderen en Nederland doordat hij ook in het Nederlands zong. Als hij in Vlaanderen optrad en 'Rote Rosen' inzette, had 80 procent van het publiek een roos bij. In die tijd schreef hij ook nummers voor andere zangers.

Breck overleed woensdag in familiekring, in zijn huis in het Beierse Tegernsee. Duitsland verliest zo na Horst 'Derrick' Tappert een tweede icoon op een week tijd

"Levensgenieter"

"Het is niet waar?! Ik heb hem twee maanden geleden nog ontmoet. Ik wist niet dat hij kanker had", zegt Brecks vriend en collega Jo Vally in een telefonische reactie. "Freddy was een levensgenieter. God schiep de dag en Freddy vloog erdoor."

Beluister een live-optreden van Freddy Breck via YouTube:

Nu in het nieuws