Vossen moet blijven, Bosnjak mag gaan

Vossen moet blijven, Bosnjak mag gaan

Vossen moet blijven, Bosnjak mag gaan

Print
De sportieve cel van Racing Genk heeft de winterstop niet afgewacht om een tussentijdse evaluatie te maken. Dinsdagavond al werden enkele knopen doorgehakt in verband met de samenstelling van de kern voor de terugronde.

Meest opzienbarend nieuws is dat er, wat het aanvallend compartiment betreft, duidelijkheid is geschapen. Dat Benteke tijdens de winterstop mag vertrekken, was bekend. Nu is ook de naam Ivan Bosnjak toegevoegd aan de lijst van mogelijke vertrekkers. Daar staat tegenover dat een (tussentijdse) transfer van Jelle Vossen niet langer bespreekbaar is.

Gekoppeld dossier

STVV mag die naam dus schrappen van het verlanglijstje. Technisch directeur Willy Reynders: “De dossiers van Bosnjak en Vossen zijn aan mekaar gekoppeld. Ivan is einde contract, Jelle ligt nog vast tot 2011. Met deze beslissing willen wij onderstrepen dat wij wel degelijk op Jelle rekenen voor de toekomst. Hij zet een stap vooruit.”

Ander heet hangijzer is Elyaniv Barda. De Israëliër heeft een nieuw contractvoorstel gekregen. Maar de cijfertjes kloppen voorlopig nog niet. “Die zaak is doorgeschoven naar de raad van beheer”, aldus Reynders. Wat betekent dat de besprekingen in de finale fase zitten en dat het enkel nog een kwestie is van centen. “We hebben Barda twee paar schoenen geboden. Maar ik vrees dat dat niet genoeg zal zijn om hem over de brug te halen”, grapt Reynders.

Caillet-Bolat

Oud nieuws, ten slotte, is dat ook Caillet en Bolat in januari andere oorden mogen opzoeken. Slaagt Bolat erin een nieuwe werkgever te vinden, dan schuift Koen Casteels automatisch een rang op. De 16-jarige Hagelander wordt dan de nummer drie. Intussen ontkent Dominique D’Onofrio dat Standard interesse zou hebben voor Benteke of Bolat.

Meer voetbalnieuws