Bailly: "Bundesliga is een stap vooruit"

Bailly: Bundesliga is een stap vooruit

Bailly: "Bundesliga is een stap vooruit"

Print
Staat Logan Bailly morgen in Anderlecht voor het laatst onder de lat bij Racing Genk? De kans is reëel. Borussia Mönchengladbach blijft trekken aan de mouw van Bailly en in Genk wacht men het nieuwe bod op zijn doelman af. Bailly blijft rustig onder zijn onzekere situatie, hij is gefocust op de topper in Anderlecht.

Het is alarmfase rood bij Borussia Mönchengladbach, rode lantaarn in de Bundesliga. Daar wil men tijdens de winterstop schoon schip maken onder trainer Hans Meyer. Voor hem is het aantrekken van een nieuwe doelman prioriteit, samen met een centrale verdediger en een defensieve middenvelder. Die laatste wordt de transfervrije Tsjech Thomas Galasek (ex-Ajax), die nog onder Meyer bij Nürnberg speelde. Dat geeft Gladbach een beetje rek op het transferbudget.

Laatste woord

Logan Bailly, die op 27 december 23 jaar wordt, blijft vrij rustig onder de Duitse interesse. “Ik heb een afspraak met KRC Genk, zij hebben het laatste woord. In het voetbal kan het heel snel gaan. Kijk maar naar Fellaini. Die zaak leek te blijven aanslepen, tot alles plots in een paar uur tijd geregeld was met Everton. Maar voor hetzelfde geld loop ik hier nog twee jaar rond. Ik zit in een comfortabele positie. Ik heb het helemaal naar mijn zin in Genk en lig daar nog tot 2011 onder contract. Als ik vertrek, is het door de grote poort. Ik wil iedereen hier, en in de eerste plaats de supporters, recht in de ogen kunnen blijven kijken.”

Bailly wil alleen naar een ploeg, waar hij speelkansen krijgt. Dat Mönchengladbach op de laatste plaats staat, stoort hem niet. “Als ik naar de Bundesliga kan, dan is dat sowieso een stap vooruit. De situatie van Gladbach is allesbehalve uitzichtloos, ze staan er met vijf ploegen amper drie punten van mekaar verwijderd. Twee keer winnen en je sluit aan bij de middenmoot.

Degradatie

Het risico op een degradatie moet je er dan bijnemen. Dat risico heb je ook elders. Hoeveel spelers tekenden niet voor een topclub om zes maanden later uitgeleend te worden aan een kleinere club?” De voorbereiding op de topper in Anderlecht wordt in geen geval verstoord. “Zoals ik al zei, ik zie wel wat er gebeurt. Ik ben gefocust op Anderlecht. Wij zijn klaar voor die match, ik ben ervan overtuigd dat we iets kunnen rapen in het Vanden Stockstadion. Twee jaar geleden wonnen we er met 1-4, het is dus mogelijk. Ik ben ook blij dat we tegen Charleroi de nul konden houden. Al is dat niet het belangrijkste, ik wil in eerste instantie winnen. Lokeren heeft dit seizoen slechts twaalf goals tegengekregen. Toch sta ik liever bij Genk in de goal, wij hebben vier punten meer.”

Mignolet-De Winter

Als Bailly de club verlaat, gaat Genk op zoek naar een nieuwe keeper. Er wordt nog nagedacht over zijn profiel. Kiest de club opnieuw voor een jonge doelman, dan komen onder meer Simon Mignolet (STVV) en Yves De Winter (Westerlo) in beeld. Wordt het een doelman met meer ervaring, dan ligt Mark Volders (31) in pole-position. De Diestenaar was precies tien jaar geleden één seizoen derde keeper in Genk. Hij vernieuwde onlangs zijn contract bij Moeskroen, maar mag weg bij een goed bod.

Meer voetbalnieuws