"Tattoo van Standard op mijn arm na winst tegen Stuttgart"

Tattoo van Standard op mijn arm na winst tegen Stuttgart

"Tattoo van Standard op mijn arm na winst tegen Stuttgart"

Print
Nog geen enkele goal incasseerde Andres Espinoza in de poulefase van de UEFA Cup. Die statistiek wil de Ecuadoriaanse keeper ook in Stuttgart overeind houden. Hij ziet de Rouches nog ver raken in de UEFA Cup en heeft zelfs al een nieuwe stunt klaar bij eindwinst in het tornooi. “Dan laat ik het clublogo op mijn arm tatoeëren”, aldus Espinoza.

De kritiek rond jouw persoon neemt alsmaar af. Je krijgt stilaan het vertrouwen van – bijna - iedereen.

Het klopt dat ik wat rustiger kan werken. Maar wacht tot het moment dat ik nog eens een foutje maak. Dan begint alles weer helemaal opnieuw. Maar dat laat me koud. Ik ben blij met mijn prestaties en krijg het vertrouwen van de hele ploeg en de trainer. Dat is wat telt.

Je kan natuurlijk ook op een goede verdediging teren. In de UEFA Cup moest je nauwelijks moeilijke reddingen verrichten.

Ik krijg per wedstrijd zo’n twee of drie moeilijke ballen te verwerken. Dat komt door de hele ploeg die voor me staat. Je moet voorbij tien spelers om bij mij te geraken. Vooral Sarr en Onyewu zijn moeilijk te passeren. Die sterke verdediging staat er ook deels dankzij mij. Ze weten dat ze op mij kunnen rekenen en dat geeft hen een goed gevoel. Daarnaast coach ik zoveel ik kan.

In Stuttgart is je verdediging zonder Marcos en Dante wel onthoofd. Kan dat voor problemen zorgen?

Neen, de jongens die hun plaats innemen, zijn dubbel gemotiveerd en willen zich meer dan ooit tonen. Goreux en Mulemo willen zoveel mogelijk spelen en gaan er vol tegenaan.

Wordt het moeilijk om ook in Stuttgart de nul te houden? Jullie zijn al geplaatst en spelen enkel nog voor groepswinst.

Ik wil opnieuw geen doelpunt incasseren. Maar deze wedstrijd wordt de moeilijkste uit de poulefase. Vooral mentaal wordt het lastig. We kunnen heel ontspannen spelen. Benieuwd wat dat gaat geven. Aan de andere kant moeten zij winnen en dus in de aanval gaan. Dat geeft ons ruimte om te counteren.

Ga je zelf wel spelen? Tegen Sampdoria gaf je Jérémy De Vriendt al de kans om in te vallen. Waarom nu niet van bij de aftrap?

Hou daar nu maar over op. De pers heeft al genoeg onzin geschreven over dat hele gedoe. Ik weet wat er gebeurd is en zal aan het einde van het seizoen de situatie uit de doeken doen.

Ken je de aanvallers van Stuttgart?

Neen. Dat zou me alleen maar nerveus maken. Natuurlijk ken ik Mario Gomez maar ik ben niet gaan zoeken of hij links- of rechtsvoetig is. Dat zien we vanavond wel.

In het andere doel staat Jens Lehmann. Wat betekent dat voor jou?

Niets. Ik kijk alleen naar onze ploeg. Ok, Lehmann is een goede doelman die vele titels pakte en vaak met de Mannschaft speelde maar meer ook niet. Ik ga zeker niet van truitje wisselen met hem. Dat doe ik nooit. Foto’s zijn mooiere souvenirs. Ik sta mijn truitje niet af en zeker niet als ik er mee gewonnen heb.

Nadat jullie Everton elimineerden sprak je openlijk over het winnen van de UEFA Cup. Geloof je daar nog steeds in?

Daar sta ik nog steeds achter. We hebben een ploeg die van iedereen kan winnen. We kunnen iets groots neerzetten. Welke stunt ik dan ga uithalen? Als we de UEFA Cup winnen, laat ik het logo van Standard op mijn arm tatoeëren.

Stijn JORIS

MEER VOETBALNIEUWS