80.000 euro voor vernieuwing speelpleinen

Sint-Niklaas - Het Sint-Niklase stadsbestuur zet zo’n 80.000 euro opzij om in 2009 negen speelpleinen te vernieuwen. Voortaan wordt ook in elke nieuwe verkaveling automatisch een speelplein aangelegd.

Momenteel zijn er in Sint-Niklaas een dertigtal stedelijke speelpleinen. Elk jaar komen er nieuwe speelterreinen bij. Zo wordt bij elke nieuwe verkaveling plaats vrijgemaakt voor een buurtplein.

”De jeugd kan voortaan ook zelf mee beslissen welke speeltuigen er komen”, zegt jeugdschepen Wouter Van Bellingen (Vl.Pro). ”Dat is nu een eerste keer gebeurd in het Reynaertpark.” Ook verouderde speelterreinen worden vernieuwd.

Speelpleinen

> Voor de herinrichting van het speelterrein Wallenhof, aan de Raul Steppestraat in Nieuwkerken, werd de buurt bevraagd in juni. Die koos voor een avonturenpad en een speelhuisje voor de allerkleinsten. De toestellen zullen binnenkort worden geplaatst.
> In de Populierenwijk wordt het sportterrein opgefrist. De voetbalzone wordt versmald en de doelen worden vervangen door gesloten doelen met vandalismebestendige netten. Ten derde worden kunstgraszones voor de twee doelen aangelegd.
> Op het Kroonmolenplein is al een minivoetbalveld aangelegd. Het kunstgras wordt nog aangebracht.
> In de Dillaertwijk komt een speelterreintje met een wip, een speelhuisje, drie fantasiefiguren en een petanquebaan.
> In de Schommelaarstraat zal een schommel worden geplaatst.
> Op het terrein aan sporthal de Klavers komt er een nieuwe schommel en een glijbaan.
> In de Klokkedreef ligt een klein onafgewerkt terreintje dat zal worden ingericht als speelterrein. De buurtbewoners kozen voor een speelcombinatie met ooievaarsnest, loopbrugje, klimrek en glijbaan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio