Beveren verhoogt belastingen niet

Beveren-Waas - Beveren plant in 2009 voor 48,3 miljoen euro aan investeringen. Dat kan zonder verhoging van de belastingen.

“Dat cijfer moet wel wat gerelativeerd worden”, legde burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) dinsdagavond uit tijdens het gemeenteraadsdebat over de begroting. “Daarin zit ook een bedrag van 9.2 miljoen euro voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. Dat wordt ten vroegste eind 2010 aangesproken maar vanuit financieringstechnische motieven schrijven we dat nu reeds volledig in.”

Bruno Stevenheydens (Vlaams Belang) had bedenkingen bij de plannen om een nieuw gemeentehuis met een concentratie van diensten te bouwen in het centrum van Beveren. “Wij zien veel liever dat men de dienstverlening in de deelgemeenten verder uitbouwt.” Boudewijn Vlegels (Kartelpro) waarschuwde er ook voor dat de geraamde leninglast van 18,4 miljoen euro aan de hoge kant was. “In de praktijk vallen er altijd projecten uit de boot waardoor we dat bedrag zeker niet volledig zullen moeten opnemen”, aldus nog burgemeester Van de Vijver.

Geraamde opbrengst belastingen:
? personenbelasting: 7.3 miljoen euro
? drijfkrachtbelasting: 11 miljoen euro
? onroerende voorheffing:
23.2 miljoen euro
? aanvullende milieubelasting:
368.000 euro
? belasting op motorrijtuigen:
591.000 euro
plant in 2009 voor 48,3 miljoen euro aan investeringen. Dat kan zonder verhoging van de belastingen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio