Kerstmis is ’onvoorziene omstandigheid’

Bij hoogdringendheid heeft de gemeenteraad de aankoop van de kerstverlichting goedgekeurd die al weken ophangt. De versiering was nog niet in de begroting opgenomen.

De nieuwe kerstverlichting werd eind november aangekocht zonder dat dit in de begroting was voorzien. Daarom werd hoogdringendheid ingeroepen om de aankoop alsnog te laten goedkeuren. Björn Rzoska (Groen!) had het lastig om ernstig te blijven tijdens de gemeenteraad. “Hoogdringendheid inroepen om kerstverlichting aan te kopen is toch onbegrijpelijk. Hoogdringendheid kan enkel indien het om een onvoorziene omstandigheid gaat en u kan moeilijk beweren dat Kerstmis een onvoorziene omstandigheid is”, sneerde Rzoska.

Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) gaf toe dat indien Groen! klacht zou indienen, de partij wellicht haar slag thuis haalt. “Juridisch gezien heeft u gelijk. Maar de oude kerstverlichting voldeed niet meer en we hebben getracht dit snel op te lossen. Indien we telkens eerst een begrotingswijziging moeten laten goedkeuren, dan wordt de stad besturen bijna onmogelijk.”

Pasen

Schepen van feestelijkheden Jerome Van Doorslaer (Open Vld) begrijpt de houding van Groen! niet. “Hadden we dan moeten wachten tot Pasen om de kerstverlichting op te hangen?” Volgens Rzoska wist het schepencollege al op 26 december vorig jaar dat er nieuwe kerstverlichting nodig was.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio