Kansarmen krijgen universiteit als peter

Antwerpen - De Universiteit Antwerpen en het Centrum Kauwenberg zijn al jaren buren van elkaar. Er waren al contacten, maar die worden in de toekomst veel intenser. De universiteit wordt immers peter van het centrum voor kansarmen.

Centrum Kauwenberg ligt aan de Ossenmarkt, middenin de studentenbuurt van Antwerpen. Kansarmen kunnen er terecht om te praten over hun ervaringen. Via allerlei activiteiten proberen ze armoede te bestrijden.

Vrijwilligers

”We passeren de mensen van het Centrum vaak op straat”, vertelt Alain Verschoren, rector van de Universiteit Antwerpen. ”Er zijn al wel contacten: zo werken meerdere personeelsleden en studenten er als vrijwilliger. Maar nu neemt de universiteit het peterschap van het Centrum op zich.”

Huiswerk

De UA maakte alvast 5.000 euro vrij voor de werking van het Centrum Kauwenberg. Verschoren: ”Eigenlijk willen we echte partners worden. Onze personeelsvereniging organiseert jaarlijks een sinterklaasfeest. Waarom zouden we de kinderen van kansarmen niet uitnodigen? We geven de mensen van het Centrum ook huiswerk mee: met hun ideeën kunnen wij als academici aan de slag.”

Armoedespecialist

De kansarme Antwerpenaars kijken uit naar een nauwer contact met de unief. ”We kennen professor Jan Vranken (armoedespecialist, red.) al heel lang”, zegt Karel. ”Wij willen zeker in dialoog gaan met de universiteit.” Na de feestdagen krijgen de mensen van het Centrum alvast een rondleiding én een etentje aangeboden op de stadscampus van de UA.

Meer info: www.ua.ac.be of www.kauwenberg.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio