Terugkerende vandalen bekladden restaurant

Terugkerende vandalen bekladden restaurant

Terugkerende vandalen bekladden restaurant

Antwerpen - >Voor de derde keer in twee maanden bekladden vandalen afgelopen dinsdagavond restaurant Ellenbee in de Sint-Elizabethstraat met graffiti. Deuren en ramen bleven niet gespaard van gele en zwarte kruizen. Hoewel de daders telkens konden ontkomen, heeft de politie deze keer de vandalenstreken vastgelegd op de bewakingscamera.

Restaurant Ellenbee is samen met bedrijvencentrum NOA gevestigd in een statig oud schoolgebouw uit het begin van de vorige eeuw. Het geeft het pleintje aan de metrohalte Elizabeth een aangename aanblik. Maar daar is blijkbaar niet iedereen tevreden mee. Met telkens een maand tussen is de gevel van het restaurant nu al voor de derde keer met verf bespoten.

“De eerste keer dacht ik aan kattenkwaad”, vertelt zaakvoerder Julie Brancale. “Nu krijgen we het gevoel dat het op ons gemunt is. We zijn graag in deze buurt, maar dit is vervelend. En niet alleen omdat de sporen laten verwijderen elke keer veel geld kost.”

Betrapt

Op de camera aan het metrostation, die na het vorige voorval al op het restaurant werd gericht, kon de politie iets voor middernacht dinsdagavond de daders weer aan het werk zien vanuit de radiokamer op de Oudaan. Het ging om een vrouw en een man. “Maar we hebben ter plaatse niemand meer aangetroffen”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

“Hun daden werden geregistreerd door de nieuwe camera’s in Antwerpen Noord. De videobeelden zullen zeker gebruikt worden om het onderzoek voort te zetten en een gedetailleerde persoonsbeschrijving te maken.” Intussen houden politie en buurtbewoners een extra oogje in het zeil.

Meer info: www.ellenbee.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio