Feestbus rijdt weer gratis van Oud op Nieuw

Feestbus rijdt weer gratis van Oud op Nieuw

Feestbus rijdt weer gratis van Oud op Nieuw

Antwerpen - De feestbussen van De Lijn brengen je ook dit jaar weer veilig naar huis of naar het volgende feestje in de nacht van Oud op Nieuw. Inwoners van de 62 gemeenten of districten rijden in heel Vlaanderen gratis. Andere feestvierders betalen 2,50 euro.

De feestbussen zijn een gigantisch succes in het Antwerpse. Vorig jaar reden 85.000 feestvierders - meer dan de helft van alle gebruikers in Vlaanderen - rond in de provincie Antwerpen. Bij deze tiende editie hebben feestneuzen ook nu twee opties.

Of ze gebruiken tussen 31 december vanaf 18u en 1 januari middernacht een van de bestaande bus- of tramlijnen. Of ze laten zich van 31 december 22u tot 1 januari ’s morgens vervoeren door 26 provinciale gelegenheidsbussen die vooral langs populaire feestbestemmingen rijden.

Praktisch

Woon je in een van de 62 deelnemende gemeenten en districten, dan word je gratis vervoerd op vertoon van je abonnement of het speciale ticket dat je kan afhalen in de verdeelpunten in je gemeente (op vertoon van identiteitskaart). De adressen vind je op www.feestbussen.be.

DEELNEMENDE GEMEENTEN ROND ANTWERPEN: Aartselaar, Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Boechout, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Deurne, Edegem, Ekeren, Essen, Hemiksem, Hoboken, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Merksem, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.

Fuifnummers uit niet-deelnemende gemeenten gebruiken hun abonnement of betalen 2,50 euro. Voor hen deelt de provincie Antwerpen ook 50 gratis duotickets uit via de website. Er loopt ook een wedstrijd voor de leukste, grappigste, mooiste of feestelijkste foto. De eerst 50 inzenders krijgen een origineel T-shirt. De winnaar verdient een jaarabonnement voor 2009 van De Lijn.

Meer info: www.feestbussen.be, www.delijn.be of 070-22.02.00

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio